Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Заједно је лепше и лакше
Заједно је лепше и лакше
Актуелности - Вести

Дечја недељаУ разноврсне програме који су обележили Дечју недељу укључила су се и деца која похађају наставу у специјалном одељењу при школи у Ариљу. Они су у среду, 3. октобра угостили Удружење из Ивањице које пружа подршку ментално недовољно развијеним особама и у оквиру коga  функционише радионица за дневни боравак Отворена врата. Заједно са децом која похађају редовну наставу, у кабинету ликовног, цртали су и правили предмете од глине и пластелина а потом се прошетали главном улицом до Удружења “Импулс”.

Захваљујући ентузијазму и раду стручног кадра два слична Удружења  из Ариља и Ивањице остварена је плодоносна сарадња која резултира заједничким акцијама у циљу дружења, размене искустава и решавања заједничких проблема. Крајем септембра орgaнизован је  излет у манастир Ковиље а ускоро се планирају излет на Мокру Гору. Заједно је лепше и лакше, њихова је парола под којом се боре са недаћама и предрасудама. Удружење из Ивањице је у мају промовисало збирку песама Тамаре Вишњић, кориснице програма радионице Отворена врата  и ученице школе за слепе и слабовиде у Земуну. Њен таленат и креативност  али и подршка коју је имала у Удружењу резултиралу су овом првом збирком под називом  “Сунчеви зраци”. У просторијама “Импулса” у Ариљу приређено је дружење уз стихове из ове збирке и поклоњено је неколико примерака за успомену.

Zajedno je lepše i lakšeЗаједно је лепше и лакше
Заједно је лепше и лакше
Заједно је лепше и лакше
Заједно је лепше и лакше
Заједно је лепше и лакше
Заједно је лепше и лакше

У оквиру програма Дечје недеље орgaнизована је посета локалној самоуправи и председнику општине у којој су, поред ученика осмих разреда свих школа са подручја општине и колектива школе, учествовали и ученици који похађају наставу у специјалном одељењу. Срдачан пријем, пуно планова и задатака у наредном периоду, утисци су након сусрета са председником Зораном Тодоровићем и његовим сарадницима као и заједничко фотографисање за успомену.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018