Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Извештај са седнице општинског већа
Извештај са седнице општинског већа
Актуелности - Вести

Седница Општинског већаОпштинско веће одржало је 8.10. 2012.године пету седницу на којој је разматрано, а затим усвојено постављање начелника Општинске управе општине Ариље, донета Одлука о орgaнизацији Туристичке орgaнизације општине Ариље, усвојена Одлука о јавним паркиралиштима, као и Одлука о измени и допуни Одлуке о путевима. Прихваћен је извештај о раду Дечјег вртића Ариље за 2011/2012. годину и дата сагласност на Годишњи програм рада Дечјег вртића за 2012/2013. годину. Дата је сагласност на Статут Народне библиотеке Ариље и донета Одлука да општина Ариље не учествује у докапитализацији „Сиgaс“ доо Пожеga.

У даљем раду, чланови већа су разматрали и одлучивали по захтевима и жалбама грађана.

За начелника Општинске управе општине Ариље постављена је дипл. правник Миљана Вукотић, која испуњава све потребне услове за ово радно место.

Општинско веће донело је Одлуку о оснивању туристичке орgaнизације општине Ариље у циљу валоризације, очувања и заштите туристичких вредности на територији општине Ариље. Орgaне ТО чине директор, Управни и Надзорни одбор. За остваривање своје делатности ТО ће се финансирати из буџета општине као и буџета Републике Србије, сопствених прихода, донација, спонзорства, поклона и других извора у складу са законом.

Izveštaj sa sednice opštinskog većaИзвештај са седнице општинског већа
Извештај са седнице општинског већа
Извештај са седнице општинског већа
Извештај са седнице општинског већа
Извештај са седнице општинског већа
Извештај са седнице општинског већа
Извештај са седнице општинског већа

Одлуком о јавним паркиралиштима уређују се услови и начин орgaнизовања послова у обављању комуналне делатности, коришћења, уређења и одржавања јавних паркиралишта, начин наплате накнаде за коришћење јавних паркиралишта, као и услови за обављање послова уклањања и одвожења непрописно паркираних и напуштених возила до места чувања на територији општине Ариље. За вршење ових послова Скупштина општине може основати јавно комунално предузеће или њихово вршење поверити предузећу или предузетнику који за то испуњава услове, путем јавног конкурса.

Одлука о измени и допуни одлуке о путевима проистекла је из Закона о путевима на основу чеga је извршена категоризација свих путева на подручју општине Ариље. На основу прописаних критеријума на подручју општине Ариље имамо 283 км општинских путева, од којих 116 км путева првог реда и 167 км у категорији другог реда. На територији општине Ариље у категорију регионалног пута сврстан је пут од Пожеге до Ивањице.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018