Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Дочек најбољих спортиста
Дочек најбољих спортиста
Актуелности - Вести

СпортистиПријем за ариљске спортисте који су титулу најуспешнијих стицали на разним спортским надметањима у 2012. години, уприличен је данас, у канцеларији председника општине Зорана Тодоровића. Он је овом приликом истакао да је Ариље рудник спортских талената из свих спортова, не само из спортова чији су представници присуствовали пријему. –Спортисти су најбољи амбасадори наше општине, њима успех није поклоњен, заслужили су ga својим радом и резултатима. Они су такође заслужни што је Ариље домаћин великих спортских манифестација и што ће то бити и убудуће. Нисмо у прилици да у буџету одвојимо више средстава за спорт али ћемо се трудити да, на све друге расположиве начине, помогнемо спорту.  Амбиција нам је, између осталог, да оформимо Спортски савез, по моделу који буде најприхватљивији за нашу општину  и који ће дати допринос нашем спорту, рекао је г. Тодоровић.

Рукометни клуб “Ариље” , млађа селекција 1996. годиште, освојио је прво место на међународном турниру у Београду који се играо од  27. до 29. децембра. Овај велики успех  остварен је у конкуренцији 25 екипа из разних земаља, почев од Француске до Македоније.  Турнир је у рангу европског првенства за млађе категорије у рукомету и окупио је 38 екипа са укупно 1600 такмичара који су били најбољи на регионалним такмичењима у овим земљама. Србију је представљало пет екипа. Тренер победничке екипе из Ариља, Слободан  Чоловић, истиче да је ово највећи успех клуба до сада. Истиче да је звање најбољег тренера постиgaо захваљујући огромном раду и таленту играча у екипи али и раду колеga, претходних тренера ове селекције. –Наставићемо да радимо овим темпом,  Ариљци могу да очекујуда ћемо се и даље на рукометном терену борити свим srcем, поручује г. Чоловић.

Стрељачки спорт у Ариљу такође има дугу традицију. Резултати које је у 2012. години остварио Стрељачки клуб “Милосав Вујовић” путоказ су за нова спортска постигнућа. –На регионалним такмичењима у прошлој години освојили смо прва места а у овој 2013., борићемо се да будемо у друшту првих 10 најбољих у Србији, једногласно кажу чланови и руководство ариљског стрељачког клуба.

Doček najboljih sportistaДочек најбољих спортиста
Дочек најбољих спортиста
Дочек најбољих спортиста
Дочек најбољих спортиста
Дочек најбољих спортиста
Дочек најбољих спортиста

Током двадесет година рада, карате клуб “Ариље” бележио је бројне успехе. У 2012. години, четири члана овог клуба позвана су у репрезентацију Србије од којих је Зоран Планојевић ишао на Светско првенство у Италији и изборио се за треће место у борбама. Захваљујући овом успеху, карате клуб “Ариље” добио је част да орgaнизује КУП Србије, у новембру. Учествовало је око 800 такмичара и домаћини су освојили 12 медаља. –Захваљујући успешној орgaнизацији овог такмичења, у Ариљу ће бити одржане припреме карате репрезентације Србије а биће нам понуђено и да орgaнизујемо Првенство Србије где учествује око 3000 такмичара, каже председник клуба, Вуле Ђелкапић.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018