Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Конкурс за подршку незапосленим лицима за започињање бављења пчеларством
Конкурс за подршку незапосленим лицима за започињање бављења пчеларством
Актуелности - Вести

Предузеће „Апикејс хани“ (Апицасе хонеy) из Белановице у сарадњи са општинама: Ариље, Пријепоље, Чајетина, Ужице и Ваљево расписују позив за незапослена лица са пребивалиштем на територијама ових општина али и из општина: Горњи Милановац, Чачак, Мионица и Љиг која желе да се баве пчеларством да се пријаве на конкурс ради укључивања у програм подршке.

Програм подршке обухвата помоћ почетницима у пчеларству у оснивању пчелињака од 15 кошница са пчелињим ројевима након багремове паше и успостављање саветодавне подршке.

Суфинасирање трошкова оснивања пчелињака вршиће се путем бесповратне субвенције од стране општина и донатора, робног кредита предузећа „Апикејс хани“ и сопственог учешћа пчелара као што је приказано у наставку:

· Број пчелара – 12 почетника

· Бесповратна средства по једном кориснику - 106.977,12 РСД

· Робни кредит - 48.625,96 РСД

· Учешће почетника - 38.900,77 РСД

Део кошница које корисник програма добије као бескаматни робни кредит од стране предузећа „Апикејс хани“, биће у обавези да врати овом предузећу у меду до 01.09.2017. године. Вредност робног кредита биће обрачуната у еврима.

Кандидат за програм подршке је у обавези да самостално обезбедити стручну подршку у виду саветдодавца-ментора и који ће имати и улогу јемца за враћање робног кредита.

Конкурс је намењем незапосленим лицима у тренутку подношења пријаве. Предност при одабиру имаће млади и жене.

Комплетна конкурсна документација се може преузети на веб сајту Предузећа Апикејс: www.apicase.rs или преузимањем документације удружењима пчелара у: Ариљу, Пријепољу, Чајетини, Ужицу, Ваљеву, Горњем Милановацу, Чачку, Мионици и Љигу.

Конкурс је отворен у периоду од 07. до 18. марта 2016. године до 16.00 часова.

Попуњена документација се доставља лично или путем поште на адресу: „Апикејс“ Ломина бр.5, 14246 Белановица. Додатне информације у вези конкурса се могу добити на телефон: 014/3435-987 или лично у просторијама „Апикејс хани“ у Белановици.

Конкурсну документацију можете преузети ОВДЕ.


Старији чланци:
">Обавештење о доношењу Решења о неприступању изради Студије о процени утицаја на животну средину носиоца пројекта "Моравица фоод" д.о.о. Ариље

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018