Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести И ове године потписан Уговор за организовање манифестације под називом "Михољски сусрети села"
И ове године потписан Уговор за организовање манифестације под називом "Михољски сусрети села"
Актуелности - Вести
Чланак написао/ла: Презентација ,  четвртак, 23 јун 2022 09:47

Јуче 22.06.2022. године председник општине Ариље Предраг Маслар је потписао Уговор за организовање манифестације под називом "Михољски сусрети села" са министром Миланом Кркобабићем. Ове године манифестација ће окупити близу 1.300 села Србије у 87 локалних самоуправа, међу којима је и локална самоуправа општине Ариље где ће сусрети бити одржани 11. септембра ове године, у месној заједници Крушчица. Активности које су подносиоци пријава ове године осмислили су шаролике. Такмиче се у културно - уметничким садржајима - фоклору, изворном певању, свирању гусала и тамбура, сликању; литерарним садржајима - рецитовању, писању песама и кратких народних форми; занатским и примењеним уметностима - изради рукотворина, сувенира, ткању, штрикању, везу, плетењу; спортским активностима - од фудбала и кошарке до нарадног вишебоја (бацање камена с рамена, скок са моста, надвлачење конопца, надвлачење штапа) и гастрономским специјалитетима - прављењу традиционалних јела и колача. Деца се такмиче у квизу знања, спортским дисциплинама, али и слагању кукурузовине у купе и трчању у џаку. Циљ одржавања манифестације је да се у селима поново чују смех и вриска.

 

 

 


Новији чланци:
">Јавни конкурс за именовање директора јавног комуналног предузећа "Зелен" Ариље
  • 24/06/2022 - Решење о образовању комисије
  • 24/06/2022 - Јавни позив за пријављивање кандидата за инструкторе у попису становништва, домаћинстава и станова 2022. године

  •  
    Општина Ариље.  © 2005 - 2018