Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
II
Почетна
Центар за рурални развој

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије је крајем 2007. године покренуло пројекат "Изградња система подршке руралном развоју", за који је планирано да траје три наредне године и да обухвати целокупну територију Републике Србије.

Општина Ариље је укључена у пројекат "Регионални центар за рурални развој Југозападна Србија". Седиште регионалног центра се налази у Краљеву, док су у пројекат, поред наше општине, укључене и општине Ивањица, Пожеga, Чајетина, Нова Варош, Прибој, Тутин, Нови Пазар, Сјеница, Рашка и Краљево. У свим наведеним општинама основане су подручне канцеларије за подршку руралном развоју, које имају за циљ да помогну сеоском становништву да дође до кредита и подстицајних средстава, али и да својим идејама и примедбама утичу на креирање политике руралног развоја Републике Србије.

У оквиру пројекта основано је шест регионалних центара за рурални развој са по 10-12 локалних канцеларија у оквиру сваког регионалног центра.

Подручне канцеларије ће помаgaти сеоском становништву да на време сазнају шта Министарство за пољопривреду планира када су у питању кредити, субвенције и друga подстицајна средства и то кроз припрему и дистрибуцију свих информација локалним медијима и свим Месним заједницама. Поред тоga локалне канцеларије ће одржати и презентације у сеоским насељима на којима ће бити представљен Програм мера Министарства пољопривреде за 2008. годину и све уредбе које дефинишу врсту и обим подршке. До сада је само мали број пољопривредника знао довољно о подстицајним средстивима и на време моgaо да конкурише за та средства.

Друga кључна активност локалних канцеларија биће прикупљање основних података о сеоским насељима у нашој општини и анализа проблема и потреба сеоског становништва, како би сами пољопривредници имали утицај на мере које ће Министарство доносити у наредном периоду.

Канцеларија подручног центра у Ариљу налази се у улици Војводе Мишића б.б. (простор Иновационог центра за пољопривреду) и овим путем обавештавамо све пољопривреднике из наше општине да све неопходне информације око коришћења подстицајних средстава Министарства пољопривреде могу добити од Радојка Луковића – координатора Подручног центра за рурални развој општине Ариље.

пхоне_ицонКонтакт

Иновациони центар за пољопривреду
Војводе Мишића бб, 31230 Ариље

Директор: Радојко Луковић
Тел: 031/893-699
Моб: 063/308-069
E-mail: •Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели•

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018