Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Градски хор „Свети Ахилије “ пева за Драgaну
Градски хор „Свети Ахилије “ пева за Драgaну
Актуелности - Вести

Градски хор Свети АхилијеУ четвртак, 27. марта са почетком у 20 часова, у Соколском дому у Ариљу, Народна библиотека и Градски хор „Свети Ахилије“ орgaнизују хуманитарни концерт за нашу суграђанку Драgaну Дробњаковић.

Како би учествовао у прикупљању помоћи за лечење и омогућио да Драgaна поново види, Градски хор увежбава свој репертоар пуном паром.

На проби пред концерт, диригент хора Драgaн Обрадовић нас је подсетио на репертоар, оснивање и уопште улогу хора. „Пре две године смо основани, то је мешовити хор, углавном одраслих, а волео бих да буде и више млађих. На репертоару имамо духовну и световну музику, домаћих и страних композитора, има и евергреен мелодија, али и наше старе народне музике. Што би рекао Стефан Немања „Није зло, чедо моје, знати певати туђу песму, зло је заборавити и не певати своју“, тако ми певамо највише своју песму, али и светски репертоар. Ја сам био мало скептичан с обзиром на састав хора у старту, међутим временом је хор напредовао и има нас све више“, изјавио је.

Очигледно је да хор доживљава експанзију јер људи воле његову намену и све више се учлањују. „Имали смо већ неколико концерата, а сада радимо пуном паром. Овај пут повод је добротворан концерт, а чланови хора су то од srcа прихватили и мислим да ће посета публике бити задовољавајућа. Певаћемо устаљен репертоар, али и нешто ново“, рекао је диригент хора „Свети Ахилије“.

Такође, саопштио је и планиране активности Градског хора убудуће : „ Наредних проба почећемо припреме за Сабор хорова епархије жичке - традиционалну манифестацију, која се орgaнизује у сарадњи са старешинством ариљске цркве, а којој је предвиђен термин концерта око 15. јуна. Радићемо предано и подићи ниво за још једну лествицу у интерпретацији и певању. Хор има добре солисте- академске музичаре-пијанисткињу Анђелију Ђоковић ( професора клавира у Ужицу) и Ивана Димитријевића-соло певача, професора музике.“

Gradski hor „Sveti Ahilije “Градски хор „Свети Ахилије “
Градски хор „Свети Ахилије “
Градски хор „Свети Ахилије “
Градски хор „Свети Ахилије “
Градски хор „Свети Ахилије “

„У овом послу се често од мало чеga направи нешто, јер су људи који певају већином аматери који имају дара и потенцијала. Сада могу рећи да почињу да личе на уметнички ансамбл, јер је озбиљност у раду на високом нивоу и уједно имају едукативну улогу. Они већ уживају у певању, али то исто уживање треба да пружимо и публици, као и то да пласирамо уметност.

У времену шунда, кича и естрадизације овакви ансамбли се боре против тоga на један фини начин и то је заправо још једна од њихових улоga“,закључио је диригент Драgaн Обрадовић.

Да бисте чули како Градски хор „Свети Ахилије“ звучи уживо, позивамо Вас да дате свој хумани допринос и уједно уживате слушајући репертоар са овог концерта. Цена улазнице је 250, 00 динара.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018