Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
II
Почетна Помоћ угроженима стиже од ариљских предузетника
Помоћ угроженима стиже од ариљских предузетника
Актуелности - Вести

Поплаве у СрбијиОпштина Ариље, срећом незахваћена трагедијом поплаве која потреса целу Србију, показала је емпатију према онима којима је помоћ сада неопходна.

Председник Удружења предузетника Ариље, Милутин Стефановић изјавио је да су се текстилци орgaнизовали да би своју робу са теренским возилима предали у току дана у централни маgaцин у Београду, како би она стигла до најугроженијих. Остали предузетници су се удружили тако што су послали храну или донирали одређене суме новца. Ариљци су добро свесни огромне катастрофе коју поплава собом носи, јер су се у сличној ситуацији нашли пре само месец дана.

Председник општине Зоран Тодоровић саопштио је да ће Штаб за ванредне ситуације општине Ариље у сарадњи са Удружењем предузетника Ариље, послати Штабу за ванредне ситуације Србије робу која се производи у Ариљу, као и 10 палета конзервиране хране. Такође, Штаб за ванредне ситуације општине Ариље у понедељак ће отворити жиро рачун, како би грађани могли да узму учешће у помоћи најугроженијима и солидаришу се са Владом РС и целом Србијом.

Што се тиче опасности у Ариљу, готово да је прошла, реке су у опадању, а прошли поплавни талас је био далеко опаснији. Није било оштећења на објектима, вода није ушла ни у један објекат, већ је само долазила до дворишта кућа, а Штаб за ванредне ситуације је преузео и неке неопходне мере пре најављеног поплавног таласа.

Хуманитарна помоћ из АриљаХуманитарна помоћ из Ариља

Како ситуација у Србији није нимало добра, упућен је апел грађанима и свим људима добре воље да се солидаришу и помогну у складу са својим могућностима. Удружењу предузетника Ариље, ово није први пут да се само орgaнизује, а слично је учинило и поводом земљотреса у Краљеву. Вредност робе која иде из Ариља ка Београду није мања од 5 милиона динара.

Хуманитарна помоћ из АриљаХуманитарна помоћ из Ариља

За грађане који нису предузетници, а желе да се укључе у акцију, од понедељка ће бити отворен жиро рачун, ради помоћи страдалој Србији.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018