Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
II
Почетна Улица Милоша Глишића у новом руху
Улица Милоша Глишића у новом руху
Актуелности - Вести

РадовиПочетак радова на реконструкцији улице Милоша Глишића започео је 15. новембра прошле године, да би се након зимске паузе наставили 15. марта. Ових дана, након завршног асфалтирања, раде се само финесе, како би улица била пуштена у промет на дан општинске славе. Одговорни извођач радова, инжењер Милена Лучић каже да су радови протекли по плану, да је раднике умела да омета киша, али да је рок од 90 дана испоштован.

Пројекат улице израдила је Агенција Делинг са Новог Београда, док су извођачи радова били „Путеви“ Пожеga и д.о.о „Татовић“ Чачак. Инвеститор радова је у уделу 50% тадашње Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе, а 50% општина Ариље.

Председник општине Зоран Тодоровић не крије задовољство што је завршен капитални пројекат за ову годину, коga сматра добром инвестицијом за општину.

Као подизвођач радова на изградњи водоводне и канализационе мреже учествовало је ЈКП „Зелен“Ариље, а ЕПС из Ариља се побринула за нове каблове. Пројекат је проширен додатним паркинг местима код Градског парка и Дечијег вртића. ЈП „Дирекција за изградњу“ је радила надзор, а ивичњаци су чак три пута мењани, због лошег квалитета, док нису уклопљени они најквалитетнији.

Ulica Miloša Glišića u novom ruhuУлица Милоша Глишића у новом руху
Улица Милоша Глишића у новом руху
Улица Милоша Глишића у новом руху
Улица Милоша Глишића у новом руху
Улица Милоша Глишића у новом руху
Улица Милоша Глишића у новом руху
Улица Милоша Глишића у новом руху

Пре пуштања у промет, остало је још да се посади дрворед, како би се улица додатно украсила уз зеленило које јој у овом моменту фали.

Естетика Ариља овим ће се несумљиво подићи на виши ниво, а руководство истиче да се у следећим пројектима треба базирати на то да Ариље добије главну улицу какву заслужује. Стоga, приоритетни план, пошто се реше имовинско-правни односи биће главна улица, за коју се предвиђа краћи рок реконструкције, јер у њој постоји мање инфраструктуре. Након тоga у плану је да се обнови и Градски трг.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018