Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
II
Почетна Седница Штаба за ванредне ситуације 21.мај 2014. године
Седница Штаба за ванредне ситуације 21.мај 2014. године
Актуелности - Вести

Општина АриљеШтаб за ванредне ситуације општине Ариље заседа свакодневно. Стање на рекама је мирно, Моравица варира али је то далеко испод ризика. У сарадњи са ЈП „Дирекција за изградњу“и ЈКП „Зелен“ утврђено је да је могуће исправити насип на Моравици, како вода више не би пробијала. Водостај Мораве се интензивно прати. Започело се са санацијом штете у Овчару на магистралном цевоводу.

Контрола угоститељских објеката се ради свакодневно. За сада нема цревних болести, али је упућен апел грађанима да посебно пазе на хигијену руку.

Грађани већ интервенишу да се поправе одређене деонице пута, али ће се оне радити тек пошто престане ванредна ситуација у Србији. Такође, прате се и клизишта, па је дежурство појачано због ванредне ситуације.

ФК „Будућност“ Ариље је на располаgaњу да прими децу која су из поплављених подручја.

Привредници Ариља и даље скупљају средства , а грађани свакодневно достављају помоћ у просторије Црвеног крста.

Руководство општине прихватило је предлог Штаба за ванредне ситуацијеопштине Ариље да се препоручи правним лицима и предузетницима општине Ариље да предложе својим запосленим, да уз њихову сагласност, издвоје 2% од своје једномесечне зараде ( једнократно) за помоћ најугроженијим подручјима.

Прикупљена помоћ ће се уплатити на посебан рачун- Солидарна помоћ за поплаве општине Ариље, отворен код Министарства финансија Управе за трезор.

Исто могу учинити и хумани грађани на број рачуна : 840-3048741-35 модел 97 позив на број 86-004.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018