Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
II
Почетна Седница Штаба за ванредне ситуације 22. мај 2014. године
Седница Штаба за ванредне ситуације 22. мај 2014. године
Актуелности - Вести

Општина АриљеИ овоga јутра одржана је редовна седница Штаба за ванредне ситуације општине Ариље. Стање је махом без битнијих промена. Водостај Моравице осцилира, али је у границима нормале. Све установе на подручју општине и угоститељске радње поштују Дан жалости. Превентивно се чисте канали и засеочки путеви.

Ситуација са водоснабдевањем је нормална, а стање у ЈП „Рзав“ је редовно, док ће се на санацији настале штете радити следеће недеље. У другој и трећој висинској зони у Погледи вода није за пиће и може се користити само у техничке сврхе. Након завршених анализа грађани ће бити обавештени када ће вода бити за употребу.

На подручју општине Ариље из Дома здравља јављају да нема заразних болести, а анализе редовно врши Завод за јавно здравље. Полицијске јединице поред редовних активности врше испомоћ и у Бајној Башти.

Нема угрожених привредних објеката. Црвени крст ради свакодневно од 8- 22 часа, а помоћ се прикупља у виду хране, воде, средстава за хигијену и осталих потребштина угроженима. Јуче је помоћ достављена Свилајнцу, а данас ће се допремити до Смедеревске Паланке.

Седница штаба за ванредне ситуацијеСедница штаба за ванредне ситуације

Штаб је констатовао да ће се убудуће ближе расправљати о превентивном увођењу цивилне заштите, као спремности на оштре елементарне непогоде.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018