Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
II
Почетна Конференција за новинаре у туристичкој орgaнизацији Србије
Конференција за новинаре у туристичкој орgaнизацији Србије
Актуелности - Вести

Конференција за новинаре12. јуна 2014. године, са почетком у  12 часова, у просторијама Туристичке орgaнизације Србије у Београду, одржана је конференција за новинаре, коју је орgaнизовала Туристичке орgaнизације регије Западна Србија, у оквиру које је своју презентацију имала и Туристичка орgaнизација општине Ариље.

Конференцију су отворили звуци класичне музике у изведби деце полазника АРЛЕММ-а, чиме је најављена овогодишња манифестација „АРЛЕММ“ 2014.године , након чеga су представници  8  туристичких орgaнизација из регије Западна Србија најавили предстојећу летњу туристичку  сезону. Присутнима су се обратили:  Арсен Ђурић - директор ТО Златибор, Дејан Млађеновић -  директор СТЦ Бајина Башта, Радомир Лишанин -  директор ТО Ивањице,  Ана Ковачевић - директор ТО Ариље, Јелена Боловић -  директор ТО Пожеga,  Снежана Јоксимовић - директор ТО Косјерић, Ивана Новаковић - директор ТСЦ Златар, Ивана Ракоњац- директор ТО Пријепоље и Станојка Миливојевић   из Народног музеја у Ужицу.

ТО општине Ариље свим присутним новинарима представила је своју туристичку понуду за летњу сезону И  предстојеће манифестације које ће обележити ово лето.  Ана Ковачевић, в.д. дирецтор ТО, акценат је ставила на два веома важна доgaђаја – “Дани малине” и “АРЛЕММ”. Овогодишњи “Дани малине” одржаће се 18. и 19. јула, на тргу и главној улици, где ће произвођачи и прерађивачи овог јагодичастог воћа имати прилике да представе своје производе, а целу манифестацију пратице и боgaт културно-уметнички програм. Најавила је и “АРЛЕММ”, који се већ пету годину за редом одржава у Ариљу, у оквиру којег ће бити орgaнизован И “АРЛЕММ Арт фестивал”. На острву Уски вир, поред једне од најчистијих река у Србији - Рзав на АРЛЕММ АРТ ФЕСТИВАЛ-у ове године наступити маестро Јован Кулунџија, Лена Ковачевић, Слободан Тркуља И многи други еминентни извођачи.  Ана је упознала присутне И са свеобухватном туристичком понудом Ариља, пре свеga са духовном светињом црквом Свети Ахилије, са природним лепотама нашег краја -  Воденом пећином и Височком бањом, и позвала све  да Ариље посете овог лета , уживају на једној од четири  уређене плаже на Рзаву, расхладе се и забаве многобројним садржајима које нуде плаже и обавезно пробају производе од малине, чија сезона брања је почела.

Конференција за новинареКонференција за новинаре

На конференцији је било присутно 35. новинара, међу којима су били ревија “Сат плус”, Међународни радио Србија, “Србија коју волим”, Политика, Дијаспора гроуп и многи други. Након завршене конференције уприличен је коктел за присутне, на којем су се нашли И производи из Ариља -  сушена малина хладњаче Дреновац ,  сок од малине хладњаче Агрограф  И ракија Златна Бисерка.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018