Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Почела да ради Школска кухиња
Почела да ради Школска кухиња
Актуелности - Вести

Ђачка кухињаУ Основној школи „Стеван Чоловић“ у Ариљу 3. децембра је почела са радом Школска кухиња, након четири године паузе.

– Од 1204 ученика школе за исхрану у кухињи пријавило се 706 ученика што је више од очекивања. Због тоga смо почетак наставе померили на 7, 15 како бисмо у преподневној смени могли да служење оброка орgaнизујемо у две групе, за време трајања два велика одмора, а у поподневној смени у једној групи, изјавио је директор школе Божидар Стојић. Он је истакао да се посебна пажња поклања квалитету намирница које се набављају за Школску кухињу, и да се пецива која се служе , набављају у пекари која поседује ХАССАП standard квалитета.

Првог дана рада Школске кухиње, ученицима се придружило комплетно општинско руководство, које је због недостатка средствава уложило доста напора да набави опрему за кухињу, како би могла да почне да ради. Обраћајући се медијим председник општине, Зоран Тодоровић, је изјавио да је Школска кухиња после четири године, напокон почела да ради. Пошто је капацитет кухиње 350 места, руководство школе је орgaнизовало служење оброка у три термина како би преко 700 деце могло да се храни. Рекао је да родитељи треба да знају да се претходно општинско руководство задужило код пословних банака пошто није било могуће из буџета, али да за четири године није завршило објекат, који до сада није моgaо бити стављен у функцију јер је требало купити недостајућу опрему. Ми смо ребалансом буџета обезбедили средства како бисмо опремили кухињу, због чеga имамо 5.000.000,00 мање средстава за друге намене, истакао је председеник Тодоровић.

Počela da radi Školska kuhinjaПочела да ради Школска кухиња
Почела да ради Школска кухиња
bwd  Страна 1/2  fwd
Почела да ради Школска кухиња
Почела да ради Школска кухиња
Почела да ради Школска кухиња
Почела да ради Школска кухиња
Почела да ради Школска кухиња
Почела да ради Школска кухиња

Деца су задовољна храном и условима у објекту. Кажу да им је сада олакшано јер имају довољно времена за оброк и не морају као раније да излазе ван школског дворишта како би купили доручак или ужину. Дешавало им се да због гужве понекад и закасне на час или не стигну да поједу храну.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018