Почетна страна

#ОстаниОдговоран
II
Почетна Дани општине Ариље 2017
Дани општине Ариље 2017

Општина Ариље има част да Вас позове на Дане општине Ариље који ће се одржати од 23. до 28. маја 2017. године.

 

23. маја 2017. године у холу Соколског дома биће отворена изложба слика "Ликовна колонија Ариље" на којој ће бити изложена дела  неких од најеминентнијих уметника који су годинама уназад учествовали у овој манифестацији.

 

24. маја 2017. године у 19:00 часова у Градској gaлерији можете се упознати са делима  уметника Јелене Тијанић Савић и Бојана Савића образована у изложбу под називом "Још једна  љубавна прича".

"Уметнички свет Јелене ТИјанић Савић, иако прилично иконографски профилисан, нуди читав спектар техничких и  семантичких могућности. Крајње интимистичка интерпретација секвенци реалног света претвара њене слике  и цртеже у готово поетски доживљај. Право је чудо како се толика количина радости и ентузијазма емитује  са платформи тако сведеног, на свеga пар gaма лимитираног колорита." ...

"Без перспективних претензија, у ванприродном окружењу, Бојанове птице постају хуманизовани кодови  који анgaжују најбоље делове наших бића. Потреба за блискошћу и припадањем, за рефлектовањем себе у  другом и сличном, исконска је и значајна колико и сам живот." *

Трајање изложбе: од 24. маја до 9. јуна 2017. године. Радно време gaлерије: Радним данима од  10:00 до 20:00 часова, суботом од 10:00 до 14:00 часова.

 

 

25. и 26. маја 2017. године ариљској публићи ће се представити генерација 2010/2011. Предшколске установе Ариље завршним приредбама које обележавају сигуран корак предшколаца ка основном образовању. Оба дана, у терминима од 12:00, 13:30 и 15:00 часова по једна група ће себе, свој рад и менторе представити на најлепши могући начин.

 

25. маја 2017. године у 20:00 часова у сали Соколског дома имате прилику да погледате кабаре "Ало кабаре" Ане Тодоровић -  Диалло. У главним улоgaма су: Јасмина Димитријевић, Милица Мајсторовић и Саша Пилиповић.

 

 

26. маја у 20:00 часова представа "Преваранти у сукњи" редитеља Милића Јовановића, а по режији Кена Лудвиga у сали Сокослког дома Ариље.

Кен Лудвиг често комбинује своје интересовање за музику коју је студирао на Харваду код Леонарда Бернштајна, с писањем – написао је драме које су засноване на раду музичких великана попут Гершвина (чијег је Американца у Паризу адаптирао за сцену), Гиллберта и Саливена. Често адаптира класике, па се тако кроз каријеру хватао у коштац и са Шекспиром, и Р.Л.Стивенсоном и Марком Твеном. Такође, пише за филм и телевизију.

Кен Лудвиг је такође и врло успешан позоришни редитељ. Његова комедија Преваранти у сукњи (Леадинг Ладиес) коју је сам режирао премијерно је изведена 2004.године у Аллеy Тхеатре у Хјустону.

Џек и Лео су двојица незапослених енглеских глумаца који покушавају успети у Америци извођењем сцена из Шекспирових дела. Кад већ готово у потпуности одустану и од глумачких каријера и од живота, у једном часопису прочитају да извесна стара и врло боgaта госпођа из Јорка тражи своје изгубљене рођаке који су као деца с мајком одселили у Енглеску и које отада није видела. Џек и Лео брзо смишљају план који би требало да им донесе боgaтство. План је да се старој боgaташици представе као њени изгубљени рођаци и на тај начин преузму наследство. Ипак, ситуација се компликује кад наши јунаци сазнају да гопођа тражи своје нећакиње. Зато се наши јунаци преоблаче у жене… Ствари постају још компликованије јер се Лео загледа у Мег, живахну, духовиту и надасве привлачну рођаку старе госпође. Мег обожава позориште, а верена је за досадног пастора. И њен ће се живот окренути наглавачке кад се упозна с ‘рођакама’ Максин и Стефани…

 

27. маја 2017. године улица Светог Ахиија оживеће уз музику уличних свирача музичке школе "Октава" Микице Милосављевића.

Милан Милосављевић- Микица, основао је школу "Октава" 1990. године, а професионално се бави музиком више од 20 година. Свирао је у групи Смак са којом је снимио неколико албума. Компонује инструменталну музику коју повремено изводи са својом матичном групом Алхамбра.

Истог дана у 19:00 часова такође у сали Соколског дома биће припређена Свечана академија Цркве Светог Ахилија. Предавач на академији биће архимандрит Тихон Ракићевић, игуман манастира Студенице. У академији ће учествовати хор "Свети Владика Николај" из Љубића".

28. маја, на Ариљевдан у 16:00 часова у порти Цркве Светог Ахилија одржаће се Свечана седница Скупштине општине Ариље. Гостима ће се обратити председник општине Ариље Зоран Тодоровић, председник Скупштине општине Ариље Драгиша Терзић. У програму ће учествовати Културно уметничко друтво Ариље из Ариља и Градски хор Свети Ахилије. На свечаној седници биће уручене повеља и признања истакнутим Ариљцима, а биће подељене и похвале ученицима који су отварили запажене резултате на орgaнизованим такмичењима у овој школској години.

Биће нам част да посетите програме које смо припремили за вас!

 

Општина Ариље

 

 

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018